2012. szeptember 4., kedd

Családi csendesnap Péterfalván 2012


Mert Isten családjában helye van a gyermeknek is!
            A közösség évében milyen tanítási leckét taníthatnánk meg? Legyen a Rodé története, vagyis Péter kiszabadulása a börtönből. Ott látható, hogy az imádkozó gyülekezet mellett jelen van a gyermek is!
Munkatársi csapatunk már nyár elejétől pontosan tudta, hogy mit szeretne megtanítani a gyermekeknek az Örömhír gyermekvárban, Augusztus 25.-én, a családi napon. Már második alkalommal kérték fel a GYEK munkatársait, hogy erre az alkalomra a gyermekek számára egy egész délelőttös programot készítsenek elő. Tavaly, több mint 500 gyermek vett részt az alkalmunkon, az idén sem készültünk kevesebb gyermekkel találkozni. 550 kiosztható, speciálisan erre a napra készített munkafüzetet készítettünk elő. 6 munkacsoport készült tanítással, játékkal. Volt olyan csoport, ahová 200 gyermeket vártunk.
            Többszöri egyeztetés után reggel 8-kor már minden csapat várta az érkező gyermekeket. Mindenhol tanítási anyagok, szemléltetők, és persze hangerősítő is el volt készítve, hisz ekkora csapatokhoz az is szükséges volt. Minden tanítói csapatnak volt egy vezetője, akikkel egész idő alatt egyeztettünk, folyamatos kapcsolatunk volt a regisztrációval, ahol pontosan meg tudták mondani, mennyi gyermek várható még a csoportokba. S mikor minden hely betelt, akkor következett a külső, szabadtéri csoport, ahová még 100 gyermeket terveztünk elhelyezni.
            Helyszínünk a Péterfalvi Református Gimnázium volt, stratégiailag ez volt a legjobb helyszín, mivel csendes, zárt helység, jól felszerelve WC-kkel elegendő szabad térrel, és ami fontos, könnyen átlátható volt minden. Nem kellett aggódni, hogy valaki cselleng, vagy idegenek jönnek be és zavarnának bennünket. Igaz, hogy 600 méterre voltunk a főhelyszíntől és a GYEK regisztrációjától, de egy busz folyamatosan jött és ment, hozva a gyermekeket. Két csoportban 6-9 éves gyerekek voltak, két csoportban 10-13 és két csoport kellett a vegyes korosztályokhoz, ahová a testvérpárokat vártuk. A gyermekeket a szavak nélküli könyv színei alapján osztottuk be, és érkezéskor a gyermekek rögtön tudták, hogy melyik csoportba kell menniük. A helyszínen várta őket a tanítói csapatok egyik tagja. Minden olajozottan működött, és minden zökkenőmentesen történhetett.
            A csoportokban volt éneklés, aranymondás tanulás, bibliai lecke, játék (egy perc és nyersz), és a legvégén még egy keresztyén bohóc is meglátogatta őket. A gyermekek maradandó élményekkel mehettek haza, és hisszük, hogy mindenki, akik tanítottak, és akik hallhatták az Úr igéit, azok szívében munkálkodott az Úr.
            Imádkozzunk, hogy az Úr tegye maradandóvá a munkánkat, hogy a gyermekek megértsék, hogy helyük van a helyi gyülekezetben. Lássák meg, hogy a mi Megváltónk, az mindenható Úr, aki vezet, és sok olyan dologban ad szabadságot, amivel a mai gyermekek küszködnek, és rabságban tartja őket a gonosz! Imádkozzunk, hogy a hívő gyermekek épüljenek az elhangzott ige által, és értékes tagjává váljanak gyülekezeteiknek!
            Istennek és munkatársainknak is szeretnénk megköszönni, hogy ez az alkalom létrejöhetett, hogy szolgálhattunk, és az Ő eszközei lehettünk! Soli Deo Gloria! Legyen mindenért az Úré a dicsőség!
Tisztelettel:
A Kárpátaljai GyEK főállású munkatársai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése